Sullivan-Cooney Family Field House

Samford University

A new home for the Bulldogs.

 
 

 
 

Samford University needed a new field house for its football team and turned to the Davis team to design a modern facility in its traditional campus setting. Situated at the north end zone of the existing football stadium, the three-level 39,000 sf facility includes a locker room, team lounge, weight room, training room, team meeting room, and equipment room. On the second level, coaches offices and a film room are located adjacent to an exterior viewing deck. With a traditional exterior design that features brick, architectural precast, aluminum storefront, and a standing seam metal roof, the Cooney Family Field House provides an appropriate back-drop to the stadium and a state-of-the-art training facility for its team.

At a glance

  • Located in Homewood, AL
  • 39,000 sf
  • Completed July 2009

Services

  • Architecture
  • Interior Design
  • Furniture Specification