Cooney Family Field House

Samford University Completed 2009

Samford University needed a new field house for its football team and turned to Davis Architects to design a modern facility in a traditional campus setting. Situated at the north end zone of the existing football stadium, the new three-level 39,400 SF facility includes a locker room with custom wood lockers, a player lounge, weight and training rooms, a team meeting room, an equipment room, and general storage. On the second level, coaches offices and a film room are located adjacent to an exterior viewing deck. The third level remains unfinished but will one day house other University programs. With a traditional exterior design that features brick, architectural precast, aluminum storefront, and a standing seam metal roof, the Cooney Family Field House provides an appropriate back-drop to the stadium and a state-of-the-art training facility for its team.